Geocaching grupy średniej

Dziś (24.03) mija miesiąc od „zarażenia się” gra terenowa Geocaching przez grupę średnią. Za nami pierwsze odkrycia i znaleziska!🎁✌️Z niecierpliwością wyczekujemy kolejnych wspólnych wypraw po zagadkowej stronie Poznania;) 🌳➕📦➡️🤩❤️

Park przy Starym Browarze – 17.03.2021r.

Kolejna ciekawa przygoda dla grupy starszej. Wybraliśmy się do Parku przy Starym Browarze. Tam konkursy na szybkość w odnajdywaniu wielkanocnych jajek, tyle że z zasłoniętymi oczyma. Pokonywanie przeszkód, których nie widać może budzić emocje, jednak zawsze można liczyć na pomoc kolegów. Takie wsparcie – bezcenne. 🙂 No nie było zbyt łatwo, gdyż jako miało tendencję do uciekania. Nasza młodzież była jednak szybsza. Potem kolejne pokonywanie strachu na wysokości pieńka starego drzewa, słowem: po tych próbach odwagi należała się nagroda.Odwiedziliśmy stare i klimatyczne kino Charlie Monroe. Film był dość trudny, ale będziemy mieli o czym rozmawiać. 🙂

Cytadela – 10.03.2021r.

Na Cytadelę wybraliśmy się 10.03. Po drodze była fantastyczna zabawa Geocaching, czyli szukanie ukrytych (totalnie wszędzie) tajemniczych skrzynek. Wytropiliśmy kilka ku wielkiej naszej satysfakcji. Potem odkrywanie uroków krajobrazu Cytadeli i zabawa z dziecięcą radością na placu zabaw. Okazuje się, że nasi uczestnicy jeszcze dają radę. 😉 Później zadanie socjoterapeutyczne i gorąca herbatka. Po drodze zdjęcie z czołgiem i dzwonem, by u kresu wycieczki siedząc na leżaczku nie spróbować stworzyć sobie dyplomu – dla Super Kobiety.

Spacer grupy starszej – 03.03.2021r.

Początek marca obfitował w atrakcje dla Grupy starszej. Najpierw długi spacer brzegami Malty i smutny widok jeziora bez wody, potem krótka przerwa na wyczyny akrobatyczne na placu zabaw, by posilić się na trybunach. A potem atrakcje na kolejnym placu zabaw, gdzie można było wyszaleć się do woli. Czekało nas jednak zadanie. Musieliśmy wcielić się w reporterów i zadać w Galerii Malta pytanie przechodniom, jak radzą sobie ze stresem? To było bardzo stresujące zadanie, ale tez przy okazji praktykowaliśmy, jak okiełznać stres. 🙂 Chyba się udało, bo spokojnie wracaliśmy z eskapady. 🙂 W szampańskich nastrojach. 🙂