Próby

Pomimo pandemii, zachowując wszelkie środki ostrożności, Teatr W Przejściu działa, dając możliwość rozwoju następnym młodym ludziom, którzy zawitali do naszej przestrzeni i pragną przemierzyć różne światy na deskach naszej sceny w nieograniczonej niczym wyobraźni…

Otwarcie Pracowni Sztuki AMICI

Zapraszamy na tę piękną uroczystość, otwieramy przestrzeń dla twórczości, kreatywności czyli dla Was. 🙂

Rok szkolny 2019/2020

„Ekscentrycy” – film

Na czas pandemii zapraszamy do Teatru W Przejściu w Waszych domach. Oto spektakl „Ekscentrycy”, którego oglądanie może sprawić Wam wiele radości.

„Gdzie jest Elsa” – film

Historia z Krainy Lodu z Waszymi ulubionymi bohaterami na deskach Teatru W Przejściu. Zapraszamy wszystkie dzieci w dniu Waszego święta, ale i później. Oglądajcie do woli, premiera była już dawno, ale teraz jest dobry czas na oglądanie spektaklu w Waszych domach.

„Apokalipsą w oczy” -film

Teatr W Przejściu nadaje z podziemia…My w czasach koronawirusa

Teatr W Przejściu nadaje z podziemia…

Teatr W Przejściu nadaje z podziemia…My w czasach koronawirusa

Publiée par Teatr "W Przejściu" sur Jeudi 21 mai 2020

Na czas pandemii Teatr W Przejściu w Waszym domu 🙂 Zapraszamy na spektakl „Apokalipsą w oczy”.
Spektakl „Apokalipsą w oczy” w wykonaniu grupy studenckiej W Przejściu przyciągnął liczną publiczność do Teatru W Przejściu. Przybyło wielu uznanych poznańskich literatów, którzy z wielką uwagą śledzili słowa padające ze sceny, gdyż autorem tekstów jest znany poznański poeta Jerzy Beniamin Zimny. To właśnie opierając się na jego twórczości Hanna Szeląg zbudowała swój scenariusz, co było nie lada wyzwaniem. Kasandryczność wypowiedzi poetyckiej zbudowała w wyobraźni reżyserki katastroficzną wizję świata, w którym schron stał się jedyną przestrzenią bezpiecznej egzystencji. Czy jest w nim miejsce na rozwój, na szczęście, czy tez garstka ludzi znajdująca w nim schronienie skazania jest na klęskę i śmierć? Kim jesteśmy i dokąd zmierzamy? Oto pytania stawiane zarówno przez autora tekstu, jak i autorkę wypowiedzi teatralnej oraz aktorów Teatru W Przejściu. Przenikanie się sztuk stwarza okazję do rozmowy o rzeczach istotnych i ważnych dla każdego myślącego człowieka: Jak pragniemy, by wyglądał świat i jakie wartości cenimy najbardziej. Sądzimy, że katharsis, które przeżywamy podczas spektaklu, daje przestrzeń do zastanowienia i o to nam chodzi najbardziej.

„Carpe diem” w RTK

Witamy naszych Widzów 🙂 Zapraszamy na nasz spektakl w Teatrze Telewizji RTK, 31.03 o godz. 8.50 i 12.50 Carpe Diem dla Państwa w domu. 🙂

W związku z pandemią koronawirusa, zmuszani jesteśmy odwołać Noc Teatrów 🙁