Wystawa prac plastycznych

W naszej Pracowni Sztuki AMICI odbyła się wystawa prac plastycznych wykonanych przez uczestników naszych zajęć. Oto foto relacja. 🙂 Połączyliśmy ją z aukcją on line obrazów dla Pracowników Firmy Wavin Polska , którzy okazali się zagorzałymi miłośnikami sztuki 🙂 Dziękujemy za docenienie uzdolnień naszych dzieci i hojne datki na nasze Stowarzyszenie, które już 19 lat pomaga dzieciom i młodzieży odnaleźć ukryte talenty i siebie. 🙂

Uroczyste otwarcie Pracowni Sztuki AMICI

Pracownia Sztuki AMICI, stworzona przez Stowarzyszenie Pomocy Dzieciom i Rodzinom AMICI, została uroczyście otwarta przez Prezydenta Miasta Poznania, Pana Jacka Jaśkowiaka w dniu 09.10.20r. Goście mogli obejrzeć pomieszczenia Pracowni – salkę teatralną, literacką oraz plastyczną, ale również uczestniczyć w kulturalnym wydarzeniu. Podczas otwarcia zaszczycili nas swą obecnością Przewodniczący i członkowie Rady Osiedla oraz Kierownictwo Administracji Osiedla Lecha-Czecha. Zaszczyceni zostaliśmy również odwiedzinami Prezesa Związku Literatów Polskich, Pana Jerzego Zimnego. Cudownie współpracować z tak zaangażowanymi ludźmi. Młodzież z Pracowni Umiejętności AMICI przygotowała na tę uroczystość grę na bębnach afrykańskich oraz wystawę prac malarskich, a aktorzy Teatru W Przejściu przygotowali etiudy teatralne. Można było obejrzeć kroniki Teatru W Przejściu i kroniki AMICI, a także uczestniczyć w pokazie magii wykonanym przez Danisławę. Przygotowano przepiękny tort i poczęstunek, a utalentowane piosenkarki z Pracowni Umiejętności oraz uczennice ZSO nr 4 zaśpiewały z tej okazji przed publicznością, stwarzając wspaniały klimat i artystyczną aurę. Członkowie Związku Literatów Polskich zaprezentowali najnowsze wydawnictwo – czasopismo literackie „Re-wiry”, czym przesądzili o wysokim poziomie wydarzenia. Pogoda dopisała i nastroje również. Wszystkim uczestnikom tej uroczystości dziękujemy, gdyż swą obecnością uświetniliście nasze świętowanie.

Obszerna relacja z uroczystosci otwarcia Pracowni Sztuki na 3 min. i 4 sek. Pogoda i czas nam sprzyjał, mamy nadzieję, że czas pandemii szybko minie i będziemy mogli zapraszać gości w nasze progi. 🙂

Prac przygotowawczych ciąg dalszy

Prace nad uroczystością otwarcia Pracowni Sztuki wciąż trwają. Malujemy na całego W ramach Space AMICI , chcecie to zobaczyć, to zapraszamy na otwarcie 09.10.20r. 🙂

Przygotowania do uroczystości