Historia
Space Amici

Rok szkolny 2017/2018

Space Amici - czerwiec 2018

Było wesoło, twórczo i niesamowicie energetycznie. Pomysły, kolory, ruch i dźwięk królowały dziś na poznańskim Deptaku. Przechodnie zatrzymywali się, pytali, nagrywali i cieszyli się z nami. Pozdrawiamy :) Absolutny rekord na Finale Space Amici. Aż dziesięć zespołów teatralnych próbowało tym razem swych sił podczas finałowego Space Amici w Multikinie 51. Scenki w duecie w grupie 10-osobowej lub w parach rodzinnych - to sposoby na aktywne i kreatywne niedzielne przedpołudnie. Pogoda dopisała, choć w pewnym momencie była obawa, że popada. Nic nie było w stanie zepsuć zabawy w artystyczną grę miejską, jakiej doświadczaliśmy w ten weekend. Kto dzień wcześniej zaczął zabawę i nazbierał trzy pieczątki na karcie aktywności, ten brał udział w losowaniu bardzo pięknych nagród. Dziękujemy naszym darczyńcom, dzięki którym zabawa była przednia: Firmie Aquanet z Poznania, Zespołowi Szkół Ogólnokształcących nr 4 z Poznania, Multikinu 51 oraz Firmie Riverwood, która wykonała dla nas grafikę komputerową. Dziękujemy także ofiarodawcom nagród, takim firmom jak: Laser Tag, Dom z koszmaru i Zamknięci w pokoju. Wszystkim Wam pięknie dziękujemy. To dzięki Wam tylu młodych (i nie tylko) ludzi mogło poczuć smak przygody i aktywnie i twórczo spędzić z nami czas.

Oto nagrodzony film, który wygrał w Konkursie filmowym Space Amici. To właśnie za te ujęcia autor otrzymał nagrodę główną - laptop, ufundowany przez naszego darczyńcę - Aquanet. Dzięki tej pracy możemy poczuć atmosferę projektu, gdyż w bardzo subtelny, a zarazem wyrazisty sposób autor ukazuje specyfikę wydarzenia. I to właśnie urzekło Jury. Przyjemnego oglądania.

Space Amici 24-25.03.2018r.

Wszyscy bawili się wspaniale w ten wiosenny słoneczny dzień. Jak jest Space Amici, to jest pogoda.
Jest na co popatrzeć, aż miło widzieć tyle młodzieńczego zapału. Teatr królował wczoraj na poznańskim Deptaku i przed Multikinem 51.
Dziękujemy Firmie Aquanet, naszemu Darczyńcy, dzięki któremu możemy realizować ten projekt, dziękujemy Zespołowi Szkół Ogólnokształcących nr 4 za gościnność i otwarcie na sztukę, dziękujemy Firmie "Zamknięci w pokoju" oraz "Dom z koszmaru" za nagrody i wszystkim wspaniałym uczestnikom. do zobaczenia w czerwcu.
Czekamy na Wasze filmy. Konkurs filmowy trwa.czekamy na gotowe filmy do końca kwietnia. Nagroda główna to laptop!

Space Amici w marcu

[space3.png]

Konkurs na film, reportaż ze Space Amici -właśnie się zaczął. Bądź reporterem, własnym okiem zapisz opowieść o ludziach, którym się chce. Plan filmowy 24.03.2018r. w ZSO 4 - Czecha 59 i Pracowni Umiejętności AMICI, os. Lecha 104a, a 25.03.2018r.w Multikino 51. Do zobaczenia na planie. Dla zwycięzcy laptop!!! Nagrodzony film zaś czeka premiera na dużym ekranie w Multikinie 51 w czerwcu podczas Finałowego Space AMICI!!!

Zerknijcie na Facebooka na stronę Space Amici!

Regulamin konkursu filmowego Space Amici
  1. Organizatorem Konkursu jest Stowarzyszenie Pomocy Dzieciom i Rodzinom AMICI.
  2. Fundatorem nagród jest Aquanet.
  3. Konkurs obejmuje formy filmowe, w których będzie twórcza relacja z artystycznej gry miejskiej Space Amici - odsłony listopadowej (18/19.11.2017r.) lub marcowej 24/25.03.2018r.
  4. Długość filmu nie powinna przekraczać 10/15 min.
  5. Umieszczamy w filmie relacje z wszystkich trzech rodzajów proponowanych warsztatów.
  6. Gotowe filmy przesyłamy do końca kwietnia 2018r.
  7. Ogłoszenie wyników na czerwcowym Space Amici - 10.06.18r.
  8. Zwycięski film będzie pokazywany na dużym ekranie w Multikinie 51 podczas czerwcowego Space Amici.
  9. Nagrodą główną jest laptop.
  10. Jury może również wyróżnić dwa filmy.
  11. O nominacjach poinformujemy do 31.05.2018r. >/ol>

Pierwsze Space Amici

Za nami pierwsze Space Amici. Drugie czeka nas na wiosnę, a trzecie w czerwcu. Konkurs filmowy również przed nami. Zapraszamy filmowców do uwieczniania następnych wydarzeń. Nagroda główna, laptop, czeka. 19.11.2017 r. był drugim dniem Space Amici. Artystyczna Gra Miejska przeniosła się na ulicę, aby intrygować przechodniów i rozbudzać wyobraźnię teatralną. Można prześledzić niesamowity, barwny i intrygujący performance oglądając zdjęcia. Już dziś zapraszamy na wiosenna odsłonę - 24/25 marca 2018r.

Relacja ze Space Amici
    Street Point II

18 listopada osoby biorące udział w warsztatach Rusz umysł i ciało, bo nauki i zabawy nigdy mało miały szansę podzielić się swoją wiedzą z innymi zainteresowanymi. Była to również okazja do obejrzenia i wypróbowania stworzonych na warsztatach pomocy sensorycznych. Odwiedzający nasz Street Point II mieli za zadanie zapoznać się z 14 pudełkami sensorycznymi. Następnie na podstawie tego co zaobserwowali lub co ich zainspirowało mieli napisać historię. Dzięki temu pod koniec naszego spotkania uzbierał się spory stosik kartek z różnymi bajkami i opowiadaniami.
    Najwiecej entyzjazmu odwiedzający wykazywali w momemcie dowiedzenia się, że po skończonej zabawie można wyjść ze świetlicy oknem. Wiele osób skorzystało z tej możlwiości, a niektórzy nawet nagrywali sobie filmiki :)
    Dziękujemy serdecznie wszystkim przybyłym gościom za świetną zabawę.

Artystyczna gra miejska Space AMICI

Zapraszamy wszystkich, którzy są ciekawi nowych wyzwań i niecodziennych wrażeń! 18.11.17r. od godz. 9.00 w Sali lustrzanej w ZSO nr 4 taniec z plastyką, potem od 14.00 w Pracowni Umiejętności - os. Lecha 104a - sensoryka i wszędzie zbieramy pieczątki na kartach aktywności, a następnego dnia zapraszamy tych, dla dla których teatr jest magicznym miejscem. Wyjdźmy na ulicę i 19.11.17r. od 9.00 zadziwiajmy innych. Teatr ma moc! W niedzielę spotykamy się w Multikinie w punkcie informacyjnym po odbiór identyfikatora i karty aktywności. To będzie Wasz bilet wstępu na salę kinową - Akademia Filmowa i po odbiór nagród.

[space.png]