Historia
Space Amici

Rok szkolny 2017/2018

Pierwsze Space Amici

Za nami pierwsze Space Amici. Drugie czeka nas na wiosnę, a trzecie w czerwcu. Konkurs filmowy również przed nami. Zapraszamy filmowców do uwieczniania następnych wydarzeń. Nagroda główna, laptop, czeka. 19.11.2017 r. był drugim dniem Space Amici. Artystyczna Gra Miejska przeniosła się na ulicę, aby intrygować przechodniów i rozbudzać wyobraźnię teatralną. Można prześledzić niesamowity, barwny i intrygujący performance oglądając zdjęcia. Już dziś zapraszamy na wiosenna odsłonę - 24/25 marca 2018r.

Relacja ze Space Amici
Street Point II

18 listopada osoby biorące udział w warsztatach Rusz umysł i ciało, bo nauki i zabawy nigdy mało miały szansę podzielić się swoją wiedzą z innymi zainteresowanymi. Była to również okazja do obejrzenia i wypróbowania stworzonych na warsztatach pomocy sensorycznych. Odwiedzający nasz Street Point II mieli za zadanie zapoznać się z 14 pudełkami sensorycznymi. Następnie na podstawie tego co zaobserwowali lub co ich zainspirowało mieli napisać historię. Dzięki temu pod koniec naszego spotkania uzbierał się spory stosik kartek z różnymi bajkami i opowiadaniami.
Najwiecej entyzjazmu odwiedzający wykazywali w momemcie dowiedzenia się, że po skończonej zabawie można wyjść ze świetlicy oknem. Wiele osób skorzystało z tej możlwiości, a niektórzy nawet nagrywali sobie filmiki :)
Dziękujemy serdecznie wszystkim przybyłym gościom za świetną zabawę.

Artystyczna gra miejska Space AMICI

Zapraszamy wszystkich, którzy są ciekawi nowych wyzwań i niecodziennych wrażeń! 18.11.17r. od godz. 9.00 w Sali lustrzanej w ZSO nr 4 taniec z plastyką, potem od 14.00 w Pracowni Umiejętności - os. Lecha 104a - sensoryka i wszędzie zbieramy pieczątki na kartach aktywności, a następnego dnia zapraszamy tych, dla dla których teatr jest magicznym miejscem. Wyjdźmy na ulicę i 19.11.17r. od 9.00 zadziwiajmy innych. Teatr ma moc! W niedzielę spotykamy się w Multikinie w punkcie informacyjnym po odbiór identyfikatora i karty aktywności. To będzie Wasz bilet wstępu na salę kinową - Akademia Filmowa i po odbiór nagród.

[space.png]